Ohjelmistosta

Kuoron ohjelmisto on muotoutunut vuosien mittaan hyvin monipuoliseksi. Perinteisen naiskuoromusiikin lisäksi ohjelmisto sisältää monenlaista viihdemusiikkia sekä kirkkomusiikkia. Nykyisen kuoronjohtajan mukana kuoro on saanut työstettäväkseen runsaasti kuoronjohtajan heille varta vasten tekemiä sovituksia niin vanhoista kuin aivan uutukaisistakin kappaleista.

Kuoron esityksissä on aina ollut vahvasti mukana näytelmällisyys. Olemme mm. toteuttaneet useasti Suden Aika -musiikkinäytelmän, ja 55-vuotiskonserttimme oli koottu ajan hengen mukaisin lauluin ja asuin Nokian teatterisaliin.

Syksyllä 2009 ja kevättalvella 2010 osallistuimme ainoana naiskuorona Sillanpään Marssilaulu -kansanoopperan esityksiin laulavina näyttelijöinä. Esityksiä kertyi syksyn ja kevättalven aikana kaiken kaikkiaan 16.

Kuoromme muuntautumiskyky on viime vuosina näkynyt mm. monipuolisissa teemakonserteissa, jotka on rakennettu valitun teeman ympärille taiteen kaikkia eri keinoja hyödyntäen.

Vuoden 2016 ohjelmistomme painottui hyvin monipuoliseksi, sillä vuoden päätavoitteena oli valmistautua ja osallistua lokakuussa 2016 järjestettyyn Canta al mar- kuorofestivaaliin Espanjan Callellassa. Kuoro osallistui festivaalissa kolmeen hyvin erilaiseen kilpailukategoriaan, joiden ohjelmisto muodosti raamin koko vuoden toiminnallemme. Osallistuimme festivaalissa naiskuoromusiikin-, kansanmusiikin- sekä kirkkomusiikin kategorioihin.

Kuoron kokoonpano on viime vuosina vaihtunut ja kasvanut voimakkaasti, joten päätavoitteenamme meillä on yhteisen soinnin sekä äänenmuodostuksen kehittäminen.

 

Sillanpään Marssilaulu- kansanoopperan esitys Aitoossa tammikuussa 2010.

Sillanpään Marssilaulu- kansanoopperan esitys Aitoossa tammikuussa 2010.