Historiaa

Nota Bene Nokian juuret ovat sodan jälkeen perustetussa Kumin Sekakuorossa ja sittemmin Kumin Naislaulajissa. Näillä nimillä toimittiin viitisen vuotta.

Vuonna 1954 kuoro rekisteröitiin pitkäaikaiselle nimelleen Nokian Naiskuoroksi. Silloin kuoron vahvuus oli 30 laulajaa. Johtajana toimi Tyn-Marie Nyström. Muita johtajia ovat olleet Maija-Leena Joensuu, Martti Kivivuori, Urho Heikkinen ja Kari Särkkä sekä kanttori Eija Virtanen (syksy 1999 – kevät 2000).

Kuoro oli pienimmillään vuosina 2000–2004 ja muistutti tuolloin enemmän lauluryhmää kuin varsinaista kuoroa. Pienryhmä konsertoikin nimellä Nota Bene. Kuoron toiminnan virkistyttyä pienryhmän nimeä alettiin käyttää myös Nokian Naiskuoro -nimen perässä.

Pitkäaikainen taiteellinen johtajamme dir. mus. Elina Koivula siirtyi muihin haasteisiin elo-kuussa 2011. Elina ehti luotsata kuoroa menestyksekkäästi aina syyskuusta 1980 lähtien lukuunottamatta aikaa, jolloin Eija Virtanen toimi kuoronjohtajana. Kiitokseksi pitkästä joh-tajarupeamasta yhdistys haki Elinalle Director Musices -arvonimen ja kutsui hänet kuoron kunniajohtajaksi.

Syksyllä 2011 alkanut uusi kuorokausi 2011–2012 toi kuorolle sen nykyisen johtajan Ive Riihimäen (MuM), jonka kanssa kuoro on lähtenyt etsimään uudenlaisia musiikillisia haasteita. Ive on tuonut mukanaan ohjelmistoon raikkaita ja rohkeita sovituksia, lisää uudenlaista kotimaista nykykansanmusiikkia sekä viihdemusiikkia.

Uusimpina näkyvinä muutoksina kuoro on vuoden 2016 vaihtuessa muuttanut nimeään. Uusi nimi Nota Bene Nokia on ytimekäs yhdistelmä vanhaa ja uutta, formaatissa mikä toimii niin meillä omalla paikkakunnalla, ympäri Suomea sekä myös vaikka maailmalla matkatessamme.

Kohokohtia vuosien varrelta

 • Karlstad (Ruotsi), esiintyminen Nokian ystävyyskaupungissa 1985.
 • Tallinnan Laulujuhlat ja vierailu Tööstuskaubastun-kerhon kuoron vieraana 1990 ja tämän emäntä/isäntäkuoromme vastavierailu Nokialla.
 • Moss, Oslo (Norja), esiintymiset Nokian ystävyyskaupungissa Mossissa 1991.
 • Udine (Italia), kansainvälinen kuorokatselmus heinäkuussa 1999
 • Osallistuminen Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen 1999.
 • Kotkan Meripäivät / yhtyelaulun 3. palkinto 2008.
 • Kuoro mukana laulavina näyttelijöinä ja ainoana naiskuorona Sillanpään Marssilaulu- kansanoopperassa 2009/2010.
 • Esiintyminen liivin kielen perinnejuhlassa Latvian Mazirbessa vuonna 2011.
 • Naiskuoroliiton myöntämä toimintapokaali ”Eniten mestarikelloja 2013” eniten mestarikelloja suorittaneelle kuorolle.
 • Osallistuminen Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen 2015.
 • Sulasolin Pirkanmaan piirin kuorojen yhteiset levyt: Laulava Pirkanmaa, jossa olimme mukana kappaleella My Lord, What a Morning ja Jouluinen Pirkanmaa, jossa esitämme kappaleen Heinillä härkien.
 • Osallistuminen kansainväliseen Canta al Mar- kuorofestivaaliin Espanjan Calellassa 2016.
Suden AIka- musiikkinäytelmä vuonna 2007, Siuron Knuutilan Kartanon tiluksilla.

Suden AIka- musiikkinäytelmä vuonna 2007, Siuron Knuutilan Kartanon tiluksilla.